Tuesday, March 20, 2007

Playstation 3

Intresset för Sonys nya spelkonsol Playstation 3 är stort. Så stort så att när försäljningen startar på fredag är alla enheter redan förhandsbokade.

På fredag är det dagen D när det gäller försäljningen av Playstation 3, Sonys nya spelkonsol. Intresset för Playstation 3 är enormt och trycket har varit stort på Sony för att få fram så många exempelar som det bara går.

Men Prylportalen kan nu avslöja att alla som är intresserade av att köpa en Playstation 3 på fredag riskerar att bli besvikna. Mycket talar nämligen för att de flesta som kommer att finnas i svenska butiker redan är förhandsbokade.
Nordisk Film har hand om distributionen och försäljningen av Playstation 3 i Sverige. Trycket där är så här dagarna före premiären enorm.

- Det är förstås fantastiskt, men också kaotiskt, säger Jens Alex på Nordisk Film. Vi håller som bäst på att leverera konsolerna ut till distributörer och butiker. Det svåra just nu är att få tag på lastbilar. Men det kommer vi att fixa.

Jens Alex berättar att kundservice, logistik, alla är nedringda just nu från butiker och andra som vill ha tag på Playstation 3-enheter.

Hur många Playstation 3 kommer ni att få till Sverige?
- Till Norden kommer vi att få mellan 40-45 000 enheter. Jag vet inte hur många som kommer att kunna säljas i Sverige.

Normalt sätt står Sverige mellan 30-35 procent av försäljningen av Playstation i Norden, det betyder att Sverige kan räkna med mellan 12-15 000 Playstation 3. Det låter kanske mycket, men då ska man veta att intresset för Playstation 3 är enorm just nu. Förhandsbokningarna har slagit alla tiders rekord.

- Vi har någonstans mellan 13-14 000 förhandsbokningar för Playstation 3, avslöjar Jens Alex.

Men det betyder ju att så gott som alla enheter som finns ute i butikerna redan är förhandsbokade?
- Ja, det stämmer.

Är du nöjd med tillgången på PS3?
- Ja, det är jag.

Nästa leverans av Playstation 3 kommer till Sverige någon gång i april. Hur många exemplar som dyker upp då vet man inte. Redan sent på torsdag kväll kommer flera butiker ha nattöppet och sälja PS3, problemet är bara att allt talar för att tillgången på spelkonsolen PS3 blir väldigt liten.

playstation3 playstation3 playstation3 playstation3 playstation3

playstation3 playstation3 playstation3 playstation3 playstation3

playstation3 playstation3 playstation3 playstation3 playstation3

No comments:

 
Kvalitetskatalog.se - Svenska kvalitetssidor