Friday, March 16, 2007

Lax recept



Servera laxen i portionsknyten som blir spännande att öppna vid bordet!
Tid 25 min

4 portioner
400 g färskpotatis
4 bitar laxfilé (à 100 g)
4 vitlöksklyftor
1/2 liten burk urkärnade Kalamataoliver (à 290 g)
4 tomater
1 påse färsk spenat (80 g)
2 msk hackad färsk rosmarin
4 msk pinjekärnor
skal och saft av 2 citroner
1 krm salt/knyte
1/2 krm svartpeppar/knyte

1. Sätt ugnen på 175°. Skrubba potatisen och koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. 2. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Skär oliverna i ringar. Klyfta tomaterna, skär bort kärnhusen och behåll filéerna.

3. Fördela potatis och spenat över 4 ark bakplåtspapper, lägg på laxfilé, strö över rosmarin, pinjekärnor, oliver, tomater, vitlök och citronskal. Pressa över citron. Salta och peppra.

4.
Knyt ihop varje bakplåtspappersark med steksnöre. Grädda ca 15 min tills laxen är nätt och jämnt genomstekt.

NÄRING PER PORTION 483 kcal
31 g fett, 25 g protein, 26 g kolhydrater

Gilla du mat http://www.receptguiden.info/ 10000 Tals Mat recept

No comments:

 
Kvalitetskatalog.se - Svenska kvalitetssidor